al-Muhaddithat: The Women Scholars in Islam
  •  180,00 Kr
Lagerstatus: På lager
Vælg antal:   

  
Bookmark and Share   Anbefal til en ven  

Denne bog er en omarbejdelse af Muqaddimah eller indledningen til Mohammad Akram’s 40-binds biografisk ordbog (på arabisk) om de muslimske kvinder der studerede og underviste hadith. Det demonstrerer den centrale rolle kvinder havde i at bevare Profetens lærdom der forbliver en mester-vejledning i at forstå Koranen som regler og normer i livet. Indenfor grænserne af anstændighed i beklædning og manerer, deltog kvinder regelmæssigt og gav foredrag i de store moskéer og madrassaer, rejste intensivt for "videnskaben", overleverede og kritiserede ahadith, gav fatwaer, etc. Nogle af de mest kendte lærde blandt mænd har været afhængig af og rost de lærde af deres kvindelige lærere. De kvindelige lærde nød betydelig meget af offentlig autoritet i samfundet, ikke usædvanligt, men som normen var.


Den store organ af information anmeldt i al-Muhaddithat er afgørende for at forstå kvinders rolle i den islamiske samfund, deres fortids bedrifter og fremtidige potentiale. Det har hidtil været spredt i forhold til at være "skjult". Akrams ordbog vil lette den yderligere studie, sammenhæng og analyse.

Mohammad Akram, er på nuværende tidspunkt et medlem af Oxford Centre for Islamic Studies, er en kandidat af den højt ansete Nadwatul Ulama, Lucknow. Han har skrevet mange bøger om hadith, fiqh, islamisk biografi og arabisk grammatik. Dette er den første store udgivelse på engelsk.

 

Forsiden viser studieturene af Fatimah bint Sa`d al-Khayr og nogle af hendes hovedlærere og studerende. Hendes familie flyttede fra Valencia til den vestlig grænse til Kina; hun døde i Kairo i 600 AH. (Stort kort og detaljer følger i kapitel 3.)

 

ISBN: 978-0-9554545-1-6
Forfatter: Mohammad Akram Nadwi
Udgiver: Interface Publications (2007)
Vægt: 465 g
Sider: 314
Indbinding: Hardback

Vær den første til at anmelde denne vare.

Skriv anmeldelse

Produkter Produkter