The Book of Misers - Al-Bukhala
  |  0 Anmeldelser  |  Skriv anmeldelse
 
  •  219,00 Kr

Vælg antal:   

Bookmark and Share   

Al-Jahiz (AH160/AD 776 til AH225/AD 869) var en af de største eksponenter af arabisk prosa gennem tiden. Han lærdom, bredden af hans interesser og han evne til at udtrykke sine idéer og argumenter med livskraft og humor var fremragende; The Book of Misers er hans komiske mesterværk og en af de tidligste fiktive værker i den islamiske verden.

Generøsitet er i det arabiske samfundt betragtet som en af de principielle dyder og denne satire om gnieragtighed har en klar social hensigt. Med sine præcise krafter af observans, lethjertet skepsisis, hans komiske sans og satiriske venden af tanker, så latterliggør han både individer og grupper såsom skolelærere, sangere eller skribenter. Desuden er der en del tilfældige detaljer med hensyn til traditionel kultur og dannelse. Den vil virke tiltrækkende for den moderne læser for dens komiske kraft, til tider skjult og til tider gravalvorlighed som forbliver uformindsket 1100 år efter den blev skrevet.

Den nuværende oversættelse af den nu afdøde Professor R. B. Serjeant gør dette værk tilgængelig over for det engelsk-talende verden for første gang. Professor Serjeant var en af de mest eminente arabiske lærde i Storbritanien og siden 1950'ene havde han brugt uddrag fra dette værk mens han underviste i arabisk for sine studerende som han følte gav stort indsigt i det traditionelle arabiske samfund.

2000 • 288 sider • 240 x 168 mm • Paperback • ISBN 1 85954 141 5

Anmeldelser.

‘We are…much indebted to Serjeant…with the provision of this fine translation and its very full and helpful annotation’
Royal Asiatic Society

Kitab Al Bukhala is replete with such stories that both entertain as well as educate with a moral message behind them on the evils of miserliness…The value of [this] translation is enhance by its translator’s efforts to annotate the book with several explanatory notes and appendices’
Islamonline

Vær den første til at anmelde denne vare.

Skriv anmeldelse

Produkter Produkter