efter Shais Anees
Tilføjet dato: fredag 12 september, 2014

FINALLY BOGANMELDELSE AF 'A Guide to Paradise' af K. Sherman, International Islamic Publishing House 2012:

Efter at have læst HELE bogen, 'Which Way to Paradise? - A Guide to Islam for Beginner and Intermediate Muslims', skrevet af K. Sherman, må min sluttelige boganmeldelse heraf lyde således:

'Which Way to Paradise' gemmer på en sand skattekiste af gode, dybsindiggode råd og forklaringer ud fra islam, på hvordan man kan opnå mest muligt ud af livet i forhold til Gud's forordning. Og ikke mindst giver bogen en supergod indføring og introduktion til islam.

Bogen er skrevet på forholdsvis let forståeligt engelsk, dog hvor engelsk ordbog kan blive nødvendigt, hvis man vil vide, hvad ethvert eksakt ord betyder på engelsk, som jeg.

Men jeg må sige, at bogen overrasker mig rigtigt meget, i forhold til de mange andre islamiske bøger jeg har læst på dansk og engelsk siden min ungdom, alhamdulillah (al lovprisning tilkommer Allah, det sidste er det arabisk unikke ord for Gud). Bogen kommer nemlig vidt omkring på en rigtig god og kortfattet, forklarende måde, rigt 'illustreret' (i ord) med både utallige gode og klare Hadith's (eksempler fra Profeten Muhammad's liv (må fred og velsignelse være med ham)) og Quran-vers. Men bogen kommer også med mange andre gode eksempler fra fx amerikansk kultur og Mahatma Gandhi og mange andre historiske, mærkbare og værdifulde ting. Fx nævner bogen en amerikansk eventyrlig fortælling og film fra 1940'erne, som faktisk giver meget mening i forhold til islam, da det er en såkaldt 'fairy tale', som jeg selv nu absolut må læse og se (titlen m.m. finder du i bogen). Og Gandhi - foruden andre personer - deler også sine hudærlige ord om, hvad han mener om islam ud fra hans inspirerende indtryk heraf. Og sådan kan jeg blive ved, men må hellere stoppe her, så jeg ikke røber alt for meget af det gode, som ellers venter læseren... - hihi :)

Ligeledes rummer hele den sidste sektion af bogen nogle uvurderlige, exceptionelle gode svar på 'myter' om islam fx som: 'Myte: Islam blev spredt med sværdet. Hvordan kan muslimer svare?' og fx: 'Myte: Jihad er et kald for ødelæggelse. Hvordan kan muslimer svare?', samt endnu flere.

Og ikke mindst gemmer forfatteren på en stor indsigtsfuld viden, både inden for og uden for islam, henholdsvis inden han blev muslim og efter at han er konverteret.

Som forfatteren da også selv siger sidst i bogen:
'Jeg prøver at fuldføre et af disse forpligtelser (ifølge det at være muslim, Shais) ved at forklare islam i et sprog og i en stil - som jeg håber - at vesterlændinge og ikke-muslimer kan forstå og vil værdsætte. Det er tid til, at muslimer bliver samlet og bombarderer medierne med sandheden omkring islam. Hvad kunne være en bedre jihad (det oftest misforståede term er udførligt forklaret i bogen, Shais) end det? At løfte vores penne for at sprede sandheden, tilbyde folk håb, lys, og vejledning, som de så desperat behøver.'

Med disse ord vil jeg understrege, at forfatteren på ingen måde er fanatisk eller noget i sin tro, men meget mådeholden og moderat tilpasset i sin tro, som det må foreskrives af islam på bedste vis.

Til allersidst vil jeg blot dele et uddrag af 'guldkorn' fra bogen, som jeg har noteret som noter til mig selv:

- 'True wealth is wealth of the soul.' (Bukhari)
- 'Islam has the answers.'
- 'Give due weight to both the physical and spiritual realms (områder) of your existence.' (Side 91)
- 'The real delight for human beings lies in feeling close to their Lord.' (Side 77)
- 'Good things comes to those who wait.'
- 'Muslims are winners in any situation...' (Yderligere forklaret på side 85 i bogen).
- 'Muslims should never lose their direction.'
- 'Wish for your brother what you wish for yourself. Put others' needs above yours. Then you are a true believer.'

Jeg beklager evt. manglende henvisninger til kilder i mine noter foroven, som er udtaget direkte fra bogen. Disse var oprindeligt tiltænkt mig selv, men er kommet med her, i håb om at det må gavne og inspirere andre.

Bogen er købt hos rigtig gode IslamGuide, hvorfra jeg selv har købt den. Forøvrigt er den udgivet af forlaget 'International Islamic Publishing House' i 2002.

Med venlig hilsen og salam (fred),
bror Shais Anees
12.september 2014

Rating: 5 ud af 5 stjerner! [5 ud af 5 stjerner!]}

Produkter Produkter